Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır TarifiTulumba Tatlısı Tarifi Hazırlama süresi : 15dk Kalori : 786 Servis : 8 kişilik Malzemeler; ? 2,5 su bardağı su ? 3,5 su bardağı un ? 2 yemek kaşığı tereyağı ? 1 yemek kaşığı irmik ? 1 yemek kaşığı nişasta ? 1 yemek kaşığı toz şeker ? 5 adet yumurta ? Tuz Kızartmak için; ? 2 su bardağı sıvıyağ Şerbet için; ? 3 su bardağı şeker ? 3 bardağı su ? 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı; Su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca ununu birden dökerek tahta kaşıkla hızlı hızlı karşıtırarak pişirmeye devam edin 5 dakika sonra ateşten indirin Ilınınca yoğurun, yoğururken içine teker teker hamura yedire yedire yumurtaları kırın En son 1 kahve fincanı su katın Tekrar karıştırın Varsa tulumba tatlısı kalıbına yoksa bir hamur torbası ya da krema şırıngasına hamuru doldurun Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı![]() Kızartma tenceresindeki yağı kızdırın Ateşten alıp ılınmasını bekleyin Tekrar altını yakıp sıktığınız hamurları içine bırakın Çevirmek suretiyle her tarafını iyice kızartın El kevgiriyle yağını süzerek alıp, soğuk şerbete atın Şerbetini iyice çekince tabağa alarak servis yapın![]() Şerbetin Yapılışı: Şerbeti hazırlarken, şekerle suyu kaynatın Limon suyunu ilave edin 15 dakika daha kaynatın Kenara alın
|
|
|
|