![]() |
Krep Süzet ( Crepes Suzette ) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krep Süzet ( Crepes Suzette ) TarifiKrep Süzet ( Crepes Suzette ) Tarifi Gereçler: 100 gr tereyağı 1 portakal suyu ve kabuğunun rendesi 100 gr pudra şekeri 8 ince krep 4 yemek kaşığı portakal suyu Tereyağını portakal kabuğu rendesi ile karıştırarak krem haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Servis yapmak istediğinizde, Suzet Tereyağını bir tavanın içinde ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Krep Süzet ( Crepes Suzette ) Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krep Süzet ( Crepes Suzette ) TarifiKrep Süzet ( Crepes Suzette ) Tarifi 200 g Süt (1 bardak) 160 g Un (1 bardak) 4 tane Yumurta 60 g Sana (3 çorba kaşığı) 1/2 tatlı kaşığı Tuz 3 çorba kaşığı Marmelât 50 g Pudra Şekeri (1 fincan) Bir tencereye; 250 g Süt (1 bardak) koyarak kaynatınız ve ılınmak üzere bir tarafa bırakınız ![]() Diğer taraftan bir kaba elenmiş 160 g Un (1 bardak) koyarak ortasını havuz gibi açınız ve bu çukura; 4 tane yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, erimiş soğuk halde 60 g Sana (3 çorba kaşığı) ile kaynatmış ve ılınımaya bırakmış olduğunuz sütü yavaş yavaş ilâve ediniz, sonra da bunları boza koyuluğunda bir hamur yaparak bir tarafa bırakınız ![]() Bilâhare; küçükçe bir tavayı çok hafif yağladıktn sonra ateşe oturtunuz, sonra da ısıtılmış tavaya; hazırlamış olduğunuz hamurdan ancak tavayı kaplayacak kadar dökünüz ve tavayı sallamak suretiyle hamurun yuvarlak ve muntazam bir şekilde yayılmasını temin ediniz ![]() ![]() Bilâhare bu hamurları, teker teker alarak herbirinin üstüne 3 çorba kaşığı marmelâtı müsavi olarak sürünüz ve bu marmelâtlı herbir hamuru, marmelâtılı kısımları içe gelecek şekilde ortalarından ikiye katladıktan sonra her katlanmış hamurun üzerine 50 g Pudra şekerini eleyerek servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|