Havuçlu Revani Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Revani Tatlısı Nasıl Yapılır TarifiHavuçlu Revani Tatlısı Tarifi Malzemeleri; ? 3 yumurta ? 3 kahve fincanı toz şeker ? 3 kahve fincanı yoğurt ? 3 kahve fincanı irmik ? 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı ? 35 kahve fincanı un ? 2 rendelenmiş havuç ? 1 paket vanilya ? 1 paket kabartma tozu Şerbeti için; ? 3 su bardağı toz şeker ? 3 su bardağı su ? Yarım limonun suyu Hazırlanışı Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz havuçlu revani tatlısında Şerbeti için şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın Soğumaya bırakın Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserle çırpın Çırpılmış şeker ve yumurtaya yoğurdu, irmiği, ayçiçeği yağını, unu, rendelenmiş havucu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın Kare ya da dikdörtgen cam fırın kabını yağlayın ve hamuru aktarın 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Tatlıyı fırından çıkarıp soğuyan şerbeti üzerine gezdirerek dökün En az 30 dakika dinlendirin İsteğe göre krema ve toz fıstık serpiştirip servis yapın Afiyet Olsun |
|