Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, peltesi, tarifi

Ayva Peltesi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Peltesi Tarifi



Ayva Peltesi Tarifi

1 kg ayva
8 bardak su
4 bardak toz şeker

Bir tencereye kabukları soyulmuş, çekirdek kısımları iyice çıkarılmış ve yarım parmak boyunda parçalara doğranmış 1 kg ayva koyduktan sonra üstlerine 8 bardak da su katmalı ve ayvalar iyice yumuşayana kadar tencere kapaksız olarak 45 - 50 dakika haşlanır
Ayvalar yumuşak bir hale gelince ayvaların suyunu bir süzgeçten geçirmek suretiyle başka bir tencereye süzülür (Ayva suyunu süzdükten sonra ölçmelidir İki bardaktan az gelirse, bir miktar daha su katarak iki bardağa yükseltmelidir İki bardaktan biraz fazla gelen suyun zararı yoktur) Süzgeçte kalan ayvalar ise atılmamalıdır, bunlardan da ayva kompostosu yapılabilir
Sonra süzülen ve ölçülen iki bardak ayva suyuna, bir misli fazlasıyle dört bardak da toz şeker ilâve edilerek, orta ısıdaki ateşte karıştırılmak suretiyle şekerin ayva suyu içinde erimesi sağlanır Bu ayva suyu şeker, koyumsu bir hal alıncaya kadar bunlar 10 -15 dakika arasında kaynamaya bırakılır, sonra da tencere ateşten alınarak, pelte kâselere, hattâ kavanozlara doldurulur, gerektikçe kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Ayva Peltesi Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Peltesi Tarifi



Ayva Peltesi Tarifi

11/2 kg Ayva
13 bardak Su
1750 g Şeker (7 bardak)

11/2 kg ayvanın her birinin kabuklarını ayıklayıp ikişer santim kalınlığında dilimler kestikten sonra çekirdeklerini çıkartınız ve içinde 13 bardak su bulunan bir tencereye atınız Bilâhare bu tencereyi ateşe oturtarak ayvaları üç çeyrek saat kadar haşlayınız
Ayvalar haşlanınca; bunların suyunu süzünüz ve bu suya 1750 g şeker (7 bardak) ilâve ettikten sonra orta ısıdaki ateşte yoğun bir duruma gelinceye kadar aşağı yukarı bir çeyrek saat pişiriniz Pişmesini müteakip gerekli kaplara taksim ederek, lüzum oldukça kullanmak üzere muhafaza ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.