![]() |
Ayva Peltesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayva Peltesi TarifiAyva Peltesi Tarifi 1 kg ayva 8 bardak su 4 bardak toz şeker Bir tencereye kabukları soyulmuş, çekirdek kısımları iyice çıkarılmış ve yarım parmak boyunda parçalara doğranmış 1 kg ayva koyduktan sonra üstlerine 8 bardak da su katmalı ve ayvalar iyice yumuşayana kadar tencere kapaksız olarak 45 - 50 dakika haşlanır ![]() Ayvalar yumuşak bir hale gelince ayvaların suyunu bir süzgeçten geçirmek suretiyle başka bir tencereye süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra süzülen ve ölçülen iki bardak ayva suyuna, bir misli fazlasıyle dört bardak da toz şeker ilâve edilerek, orta ısıdaki ateşte karıştırılmak suretiyle şekerin ayva suyu içinde erimesi sağlanır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ayva Peltesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayva Peltesi TarifiAyva Peltesi Tarifi 1 ![]() 13 bardak Su 1750 g Şeker (7 bardak) 1 ![]() ![]() ![]() Ayvalar haşlanınca; bunların suyunu süzünüz ve bu suya 1750 g şeker (7 bardak) ilâve ettikten sonra orta ısıdaki ateşte yoğun bir duruma gelinceye kadar aşağı yukarı bir çeyrek saat pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|