Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krem, mereng, tarifi, şantili

Krem Şantili Mereng Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Şantili Mereng Tarifi



Krem Şantili Mereng Tarifi

175 gr mereng
375 gr (1+1/2 su bardağı) krem şanti

Önce, fırınınızı en düşük sıcaklığa (130 C) getirip, ısıtınız 2 büyük fırın tepsisini, yağlı kağıtla kaplayınız
«Düz» uçlu sıkma torbasına merengi koyup, tepsilere 16 mereng sıkınız Tepsileri fırının orta katına sürüp, 1,5 saat, merenglerin dışları sert, içleri hafifçe yapış yapış ve krem rengi olana kadar pişiriniz(Merengler çok çabuk pembeleşirse, tepsilerin yerini, önceden altta olan üstte olacak biçimde değiştiriniz)
Tepsileri fırından çıkarıp, bıçak yada spatulayla merengleri tersyüz ediniz Parmağmızm ucuyla, merenglerin altını yavaşça bastırıp, çukurlaştırınız
Tepsileri yeniden fırına sokup, 30 dakika daha pişiriniz Tepsileri fırından çıkarıp, merengleri 5 dakika ılınmaya bıraktıktan sonra, spatula ya da bıçakla tel ızgaraya aktararak tamamen soğutunuz
Merengler soğuyunca, aralarına krem şantiyi koyarak sandviç yapıp, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.