![]() |
Meyveli Ve Fındıklı Bisküvi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Ve Fındıklı Bisküvi TarifiMeyveli Ve Fındıklı Bisküvi Tarifi 180 gr (12 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı 120 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 2 yumurta 100 gr (3/4 su bardağı) un 100 gr (1/2 su bardağı) çekilmiş badem 100 gr (1/2 su bardağı) kavrulmuş fındık (kabukları soyulup ![]() 1 çay kaşığı yenibahar 2 çorba kaşığı vişne şekerlemesi (doğranmış) 50 gr (1 3 su bardağı) meyve kabuğu şekerlemesi Kaplaması: 125 gr (1 su bardağı) pudra şekeri 60 gr (4 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağ (yumuşatılmış) 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 2 damla sarı şeker boyası Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip,ısıtınız ![]() ![]() Kalan 12 çorba kaşığı yağı, orta boy bir kasede, yumuşak ve köpük köpük olana kadar tahta bir kaşıkla dövünüz ![]() ![]() 1 yumurta ile 1 çorba kaşığı un katıp yedirdikten sonra kalan bir yumurta ile 1 çorba kaşığı daha unu katıp yediriniz ![]() Kalan un, çekilmiş badem, fındık, yenibahar, vişne şekerlemesi ve meyve kabuğu şekerlemesini katıp Karıştırınız ![]() Karışımdan tatlı kaşığıyla alıp, geniş aralıklarla tepsilere koyunuz ![]() Tepsileri fırına sokup, 10-15 dakika, bisküvilerin kenarları nar gibi olana kadar pişiriniz ![]() Tepsileri fırından çıkarıp, bisküvileri bir tel ızgaranın üstüne aktararak, oda sıcaklığında soğumaya bırakınız ![]() Kaplamayı yapmak için, pudra şekerini küçük bir kaseye eleyip, yumuşatılmış tereyağı, portakal kabuğu rendesi ve şeker boyasını katınız ![]() ![]() Bir bıçakla kremayı bisküvilerin yarısına sürüp, kalan bisküvileri üstlerine kapatarak, sandviç yapıp servis ediniz ![]() Not: Meyveli ve fındıklı bisküvileri, aralarına krema koyup, sandviç biçiminde, ya da üstlerine kaplama sürülerek servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|