![]() |
Meyve Şekerlemeleri Nasıl Yapılır ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyve Şekerlemeleri Nasıl Yapılır ?Meyve Şekerlemeleri Nasıl Yapılır ? MEYVESİ: Sert meyvelerle yapılan meyve şekerlemeleri, yumuşak meyvelere göre (çilek, ağaççileği gibi) daha iyi sonuç verir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şekerlemeyi hazırlamak için ![]() ![]() ![]() ![]() ŞERBETİ: Her 500 gr meyve için 1+1/4 su bardağı meyvenin piştiği su ve 3/4 su bardağı şekeri dibi kalın bir tencereye koyup, yavaş yavaş kaynatarak, ince bir şerbet olana kadar pişiriniz ![]() MEYVENİN ŞEKERLENMESİ: Sıcak şurubu ateşe dayanıklı cam kasedeki pişmiş meyvelerin üstüne döküp (şurubun meyveyi iyice örtmesine dikkat ediniz) 24 saat bir kenarda bekletiniz ![]() Ertesi gün şurubu bir başka tencereye süzüp 1/4 su bardağı şeker katarak kaynatınız ![]() ![]() Aynı işlemi 2 gün daha tekrarlayınız ![]() 5 gün, şurubu bir tencereye süzüp, 1/2 su bardağından biraz az şeker katarak kaynatınız ![]() ![]() Aynı işlemi tekrarlayıp, 4 gün daha bekletiniz ![]() KURUTULMASI; Delikli bir kepçeyle meyveleri şerbetten çıkarıp, temiz ve kuru bir fırın tepsisine dağıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() SAKLANMASI: Şekerlemeleri, karton kutulara, bir kat meyve, üstüne bir kat yağlı kağıt sırasıyla doldurup kutunun ağzını kapatıp, iple bağlayarak saklayınız ![]() TOZ ŞEKERLİ GÖRÜNÜŞ VERİLMESİ: Kurumuş meyve şekerlemelerini, kaynar suya batırıp, çıkararak kuruladıktan sonra toz şekere bulayınız ![]() |
![]() |
![]() |
|