![]() |
Arap Keki Tarifi ( Lübnan ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Keki Tarifi ( Lübnan )Arap Keki Tarifi ( Lübnan ) 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1/2 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu 350 gr (2 su bardağı) hurma (çekirdekleri çıkarılıp kıyılmış) 1/2 çorba kaşığı tereyağ yada margarin 3 yumurta 250 gr (1/4 su bardağı) şeker 250 gr un 1 kahve kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı neskafe 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı hindistancevizi (rendelenmiş) 1 çay kaşığı toz zencefil 120 gr (2/3 su bardağı) ceviz (kıyılmış) Şekerlemesi: 2 çorba kaşığı limon suyu 180 gr (1+1/2 su bardağı) pudra şekeri 2 çorba kaşığı tereyağ ya da margarin (eritilmiş) Limon suyu ve kabuğu ile portakal suyu ve kabuğunu orta boy bir kâseye koyunuz ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) ısıtınız ![]() ![]() Büyükçe bir kâsede, yumurtaları ince ve köpük köpük bir hale gelinceye kadar yumurta teli ya da mikserle çırpınız ![]() ![]() Un, tuz, neskafe, kabartma tozu, hindistancevizi ve zencefili orta boy bir kâseye eleyiniz; karışımı sürekli karıştırarak yumurta şeker karışımına azar azar katınız ![]() Bu işlem tamamlandıkta sonra hurma karışımını ve kıyılmış cevizleri de ekleyiniz ![]() Hamuru, yağlanmış kek tenceresine koyarak 45 dakika, kek ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar, pişiriniz ![]() ![]() Şekerlemeyi hazırlamak için limon suyunu küçük bir kâseye koyup pudra şekerini, yumurta teli ile sürekli çırparak, azar azar ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Kek soğuduğunda şekerlemesini üstüne sürerek 1 saat kadar bir kenara bırakınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|