![]() |
Peynirli Helva Tarifi (Urfa) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Helva Tarifi (Urfa)Peynirli Helva Tarifi MALZEMELER ½ kg eriyen cinsten taze peynir Yarım kilo pirinç unu 600 gram şeker 250 gr yağ 1,5 bardak su HAZIRLANIŞI Şeker, su içinde eritildikten sonra pirinç unu ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Peynirli Helva Tarifi (Urfa) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Helva Tarifi (Urfa)Peynirli Helva Tarifi ( Şanlıurfa ) 1 ![]() 200 gr yağ 1 ![]() 1/2 kg taze tuzsuz ince doğranmış urfa peyniri 2 bardak su 200 gr margarin bir tencerede eritilir, erimiş margarinin içerisine un eklenir, karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Un rengi koyulaşana kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Peynirli Helva Tarifi (Urfa) |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Helva Tarifi (Urfa)2 su bardağı un 2 su bardağı tozşeker 125 gram tereyağı 2 su bardağı su ve süt 150 gr ![]() 1 su bardağı ceviz ya da fındık Unu tencereye koyup, çok kısık ateşte yağsız olarak 45 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|