![]() |
Palyonço Külahı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Palyonço Külahı![]() Malzemeler: 16 tane külah için: 12 adet milföy hamuru 1 litre süt 6 yemek kaşığı nişasta 6 yemek kaşığı şeker 2 poşet krem şanti 2-3 yemek kaşığı file badem süslemek için; çilek,toz yeşil fıstık pudra şekeri Hazırlanması: Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin ![]() (pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor ![]() Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun ![]() ![]() ![]() Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun ![]() ![]() Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın ![]() afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|