![]() |
Karayip Usulü Muz Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karayip Usulü Muz TarifiKarayip Usulü Muz Tarifi 6 muz 30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 2 su bardağı taze portakal suyu 1 portakalm kabuğu (rendelenmiş) 1 çay kaşığı tarçın Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız ![]() Orta büyüklükte bir tatlı kalıbını, 1 tatlı kaşığı yağ ile yağlayınız ![]() Muzları soyup, uzunlamasına ikiye bölerek kalıba diziniz ![]() Bir kasede şeker, portakal suyu ve tarçını iyice karıştırıp, muzların üstüne dökünüz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|