Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antalya, finike, muz, tarifi, tatlısı, usulü

Finike Usulü Muz Tatlısı (Antalya) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Finike Usulü Muz Tatlısı (Antalya) Tarifi



Finike Usulü Muz Tatlısı (Antalya) Tarifi

6 muz
15 gr (1 çorba kaşığı) 1 tatlı kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağı taze portakal suyu
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
1/2 su bardağı hindistancevizi
2 çorba kaşığı toz şeker

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız
Orta büyüklükte yuvarlaik bir tatlı kabını, 1 tatlı kaşığı tereyağ ile yağlayınız Muzları soyup, uzunlamasma ortadan ikiye kesiniz Yarım muzları enlemesine dörde bölerek, kalıba diziniz Nişastayı portakal suyunda eritip, muzların üstüne dökünüz Portakal kabuğu rendesini, hindistancevizini ve şekeri serpiniz Tereyağı küçük parçalar halinde en üste koyup 30 dakika, muzlar yumuşayıp sos koyulaşıncaya kadar, fırında pişiriniz Kabı fırından çıkarıp, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.