![]() |
Bademli Ve Vişneli Kek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Ve Vişneli Kek TarifiBademli Ve Vişneli Kek Tarifi 120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı yağ (yumuşamış) 150 gr (1/2 su bardağı + 2 çorba kaşığı) toz şeker 3 iri yumurta 100 gr badem (soyulup dövülmüş) 50 gr (1/2 su bardağı) + 2 tatlı kaşığı kabaran cinsten böreklik un 125 gr vişne reçeli taneleri (ikiye bölünmüş) 1 tatlı kaşığı vanilya esansı Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kâsede yağı, kremamsı bir hale gelene kadar dövünüz ![]() ![]() ![]() Unu, vişne tanelerini ve vanilya esansını koyup, karışımı kek kalıbına aktarınız; kalıbı yavaş yavaş tezgâhına vurarak malzemenin eşit dağılmasını sağlayınız ![]() ![]() Not: Yapılışı kolay olan bu yaş kek, üstü iyice örtülü bir kek tenceresinde tazeliği bozulmadan, en az 10 gün kadar saklanabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|