Portakallı Mus Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Mus TarifiPortakallı Mus 1 portakalın suyu 1 portakalın kabuğunun rendesi 1 su bardağı şeker 1 paket toz krem şanti 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı çekilmiş fındık Portakal kabuğu, suyu ve şeker bir tencereye konur Karıştırarak orta ateşte kıvam alana kadar pişirilir Daha sonra süzgeçten geçirerek posalı kısmı atılır Krem şanti ve soğuk süt, mikserle köpürtülür Üzerine soğumuş portakallı karışım eklenir ve kaşıkla malzemeler bütünleşene kadar karıştırılır Ayaklı kaselere paylaştırılır Üzeri fındıkla süslenir
|
|
Portakallı Mus Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Mus Tarifipaylaşım için çok teşekkürler serkan ağabey |
|
Portakallı Mus Tarifi |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Mus TarifiPortakallı Mus Tarifi 6 kesme şeker 2 portakal (sert ve parlak kabuklu) 1+1/4 su bardağı taze portakal suyu 125 gr (1/2 su bardağı) krema 15 gr (3 yaprak jelatin) (2 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş) 2 yumurtanın akı Buzdolabınızı en soğuk derecesine getiriniz Kesme şekerlerle portakalların her yanını iyice ovarak, kabuktaki esansı şekerlere emdiriniz (Portakalları daha sonra kullanmak için saklayınız ) Kesme şekerleri ve portakal suyunu küçük bir tencereye koyup, ağır ateşte sık sık karıştırarak şekerler eriyene kadar pişiriniz Ateşin altını açıp, arasıra karıştırarak 4 dakika kaynatınız Tencereyi ateşten indirip, krema ve eritilmiş jelatini ekleyiniz Karışımı iyice karıştırıp 3 su bardaklık bir tepsiye dökerek, buzdolabının buzluğunda 20 dakika bekletiniz Bu arada yumurta aklarını küçük bir kasede, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz Portakallı karışımı buzluktan çıkarıp, yumurta akına çırparak katınız Karışımı, yeniden kaşıkla tepsiye boşaltıp, 1 saat daha buzlukta bırakınız Portakallı musu buzluktan çıkarıp orta boy bir kaseye boşaltarak yumurta teli ile çırpıp, karışımı yenidenkaşıkla tepsiye boşaltıp 4 saat buzlukta dinlendiriniz Bir gece buzlukta dinlendirdikten sonra servis ediniz Not: Servis edilmeden önce buzdolabından çıkarılıp, tek kişilik servis bardaklarında tek başına ya da yanında meyve salatası ya da krem şantiyiyle servis edilebilir
|
|
|
|