Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mus, portakallı, tarifi

Portakallı Mus Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Mus Tarifi



Portakallı Mus

1 portakalın suyu
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 su bardağı şeker
1 paket toz krem şanti
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı çekilmiş fındık

Portakal kabuğu, suyu ve şeker bir tencereye konur Karıştırarak orta ateşte kıvam alana kadar pişirilir Daha sonra süzgeçten geçirerek posalı kısmı atılır Krem şanti ve soğuk süt, mikserle köpürtülür Üzerine soğumuş portakallı karışım eklenir ve kaşıkla malzemeler bütünleşene kadar karıştırılır Ayaklı kaselere paylaştırılır Üzeri fındıkla süslenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Portakallı Mus Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Mus Tarifi



paylaşım için çok teşekkürler serkan ağabey
Alıntı Yaparak Cevapla

Portakallı Mus Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Mus Tarifi



beğendine sevindim
Alıntı Yaparak Cevapla

Portakallı Mus Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Mus Tarifi



Portakallı Mus Tarifi

6 kesme şeker
2 portakal (sert ve parlak kabuklu)
1+1/4 su bardağı taze portakal suyu
125 gr (1/2 su bardağı) krema
15 gr (3 yaprak jelatin) (2 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş)
2 yumurtanın akı

Buzdolabınızı en soğuk derecesine getiriniz Kesme şekerlerle portakalların her yanını iyice ovarak, kabuktaki esansı şekerlere emdiriniz (Portakalları daha sonra kullanmak için saklayınız)
Kesme şekerleri ve portakal suyunu küçük bir tencereye koyup, ağır ateşte sık sık karıştırarak şekerler eriyene kadar pişiriniz Ateşin altını açıp, arasıra karıştırarak 4 dakika kaynatınız
Tencereyi ateşten indirip, krema ve eritilmiş jelatini ekleyiniz Karışımı iyice karıştırıp 3 su bardaklık bir tepsiye dökerek, buzdolabının buzluğunda 20 dakika bekletiniz
Bu arada yumurta aklarını küçük bir kasede, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz Portakallı karışımı buzluktan çıkarıp, yumurta akına çırparak katınız Karışımı, yeniden kaşıkla tepsiye boşaltıp, 1 saat daha buzlukta bırakınız
Portakallı musu buzluktan çıkarıp orta boy bir kaseye boşaltarak yumurta teli ile çırpıp, karışımı yenidenkaşıkla tepsiye boşaltıp 4 saat buzlukta dinlendiriniz Bir gece buzlukta dinlendirdikten sonra servis ediniz

Not: Servis edilmeden önce buzdolabından çıkarılıp, tek kişilik servis bardaklarında tek başına ya da yanında meyve salatası ya da krem şantiyiyle servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.