![]() |
Pekmezli Sünger Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pekmezli Sünger Keki Tarifi1 tatlı kaşığı tereyağı 180 gr (1+1/2 su bardağı) un 6 yumurtanın sarısı 6 yumurtanın akı 125 gr (12 su bardağı) şeker 3/4 su bardağı pekmez 2-3 çorba kaşığı süt 1 kahve kaşığı tuz Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız ![]() 20 santimlik yuvarlak bir pasta kalıbını 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayınız ![]() ![]() ![]() Orta boy, ateşe dayanıklı bir cam kasede yumurta sarıları ile şekeri telle yada elektrikli çırpıcıyla dövünüz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, kaseyi tencereden çıkarınız ![]() ![]() ![]() Bulamaca 2 çorba kaşığı süt karıştırınız ![]() ![]() Orta boy bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız kalıba karışımı kaşıkla boşaltıp, bir bıçağın sırtıyla düzeltiniz ![]() Kalıbı fırının orta katına sürüp 40-45 dakika, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz ![]() Küçük bir tencereye kalan pekmezi katınız ![]() ![]() Kek kalıbını fırından alıp, 5 dakika soğumasını bekleyiniz ![]() ![]() Pekmezden 2 çorba kaşığı ayırıp, kalanı kekin üstüne boşaltınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|