Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keki, portakallı, sünger, tarifi

Portakallı Sünger Keki Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Sünger Keki Tarifi



2 tatlı kaşığı tereyağ

1 çorba kaşığı un

2 yumurta

60 gr (1/4 su bardağı) şeker

40 gr (1/3 su bardağı) un

2 çorba kaşığı mısır nişastası

2 çorba kaşığı portakal marmelatı

7 gr (1,5 yaprak) jelatin (1 tatlı kaşığı şeker konmuş, 1/2 su bardağı sıcak portakal suyunda eritilmiş ve tutup, sertleşene kadar soğutulmuş)

90 gr sütsüz (bitter) çikolata

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220° C) getirip, ısıtınız

18 küçük kek kalıbını yağlayınız 1 çorba kaşığı unla kalıplan unlayıp, fazla unlarını silkeleyerek bir kenara bırakınız

Yumurta ve şekeri orta boy, ateşe dayanıklı bir cam kaseye koyunuz Kaseyi yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencereye yerleştirip, tencereyi ağır ateşe oturtunuz Yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, kasedeki karışım iyice koyulaşıp, telden şeritler halinde dökülünceye kadar çırpınız

Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkarınız Unu ve nişastayı yumurtalı karışıma eleyerek, iyice karıştırınız

Hamuru kaşıkla, yüksekliği kalıpların yarısına gelecek kadar doldurunuz Kalıpları fırına yerleştirip 7-8 dakika, ortalarına parmağınızla bastırdığınızda yeniden eski hallerine dönene kadar pişiriniz

Kalıpları fırından alıp, kekleri tel ızgara üstüne çıkararak soğumaya bırakınız

Marmelatı jelatin karışımına ekleyip buzdolabında 10 dakika, katılaşıncaya kadar bekletiniz Buzdolabından alıp, her kekin ortasına 1 tatlı kaşığı marmelatlı karışımdan sürerek bir kenara bırakınız

Çikolatayı ateşe dayanıklı bir cam kaseye koyup, kaseyi kaynar su dolu bir tencereye yerleştiriniz Tencereyi ağır ateşe oturtup, çikolatayı eritiniz Eriyince zeytinyağı ekleyip iyice karıştırınız Tencereyi ateşten alıp, kaseyi çıkarınız Erimiş çikolatayı keklerdeki marmelatın üstüne eşit miktarda sürünüz

Kekleri buzdolabında 5-10 dakika, çikolata katılaşıncaya kadar bekletiniz Keklerinizi buzdolabından alıp, servis ediniz

Not: Portakallı sünger kekleri, yapıldıkları gün taze ve yumuşakken yenilebilecekleri gibi, bir iki gün bekletilip bisküvi gibi de servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.