Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keki, sünger, tarifi, vişneli

Vişneli Sünger Keki Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Sünger Keki Tarifi



450 gr konserve vişne kompostosu (çekirdekleri çıkarılmış, süzülmüş ve suyundan 1 su bardağı ayrılmış)

1 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

1 tatlı kaşığı tarçın

20 santimlik hamur kasesi

1/2 su bardağı krem şanti

Orta boy bir tencereye ayırdığınız 1 su bardağı vişne kompostosu suyunu, şekeri, portakal kabuğu rendesini ve tarçını koyup, tencereyi orta ateşe oturtunuz Sürekli karıştırarak şekeri eritiniz Şeker eriyince ateşten alıp bir kenarda ılınmağa bırakınız

Hamur kasesini bir servis tabağına yerleştirip, üstüne ılınan şerbeti gezdiriniz Süzülmüş vişne tanelerini hamur kasesinin üstüne diziniz Servis tabağını buzdolabına kaldırıp, keki 1 saat soğutunuz

Tabağı buzdolabından alınız Krem şantiyiyi bir sıkma torbasına doldurup, kekin üstüne çepeçevre, süslü biçimde sıktıktan sonra, kekinizi servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.