![]() |
Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındık Krokanlı İrmik Helvası TarifiFındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi MALZEMELER: 3 su b ![]() 2 su b ![]() 2 su b ![]() 2 su b ![]() 2 çorba k ![]() 1 çay b sıvıyağ krokanı için: 1 su b ![]() 1 su b ![]() ![]() HAZIRLANIŞI: Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın ![]() irmiği koyup altın sarısı olana kadar kavurun ![]() rengi aldıktan sonra üzerine kaynamış süt ve su karışımını dökün ![]() lazım ![]() ![]() suyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerine toz şekeri boşaltıp kaşıkla iyice karıştırın ![]() diğer tarafta tavaya toz şekeri alın ![]() sonra içine bütün fındıkları ekleyin ![]() rengi dönüp karamel olana kadar pişirin ![]() yağlanmış aliminyum bir tepsiye dökün ![]() sonra kalıp şeklinde tepsiden çıkartın ![]() üzerinden kuvvetlice geçerek iyice ufalayın ![]() helvanızın üzerine dökerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındık Krokanlı İrmik Helvası TarifiFındık Krokanlı İrmik Helvası Tarifi Malzemeler :
Krokanı için 1 su b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağını ve sıvıyağını tavaya alarak eritin ![]() ![]() Diğer tarafta şerbeti için süt, şeker ve toz şeker kaynatın ![]() ![]() ![]() Pişen helvayı dilediğiniz gibi servis edip, üzerine bol krokan serperek sıcacık servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|