![]() |
Portakallı Sürpriz Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Sürpriz Tatlısı Tarifi125 gr (8 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı 125 gr (1/2 su bardağı) şeker 2 büyük yumurta 180 gr (1+1/2 SU bardağı) un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 portakal (soyulmuş, beyaz zarları çıkarılmış ve dilimlere ayrılmış) 3 çorba kaşığı portakal suyu 1 tatlı kaşığı tereyağla 1 litrelik (5 su bardağı su alan) bir sufle kalıbını yağlayıp, bir kenara bırakınız ![]() Orta boy bir kaseye 8 çorba kaşığı tereyağı ve şekeri koyup, tahta bir kaşıkla karışım hafif ve köpük gibi olana kadar dövünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlı kağıttan, çapı sufle kalıbından 10 santim daha büyük bir daire kesiniz ![]() ![]() ![]() Yağlı kağıttan ve alüminyum kağıttan daireleri, yağlı kağıdın yağlanmış tarafı alüminyum kağıda değmeyecek biçimde üstüste koyup, ortasında 2,5 santimlik bir pli yapınız ![]() Daireleri, alüminyum kağıttan daire üste gelecek biçimde sufle kalıbının üstüne yerleştiriniz ![]() ![]() Sufle kalıbını büyük bir tencereye yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, sufle kalıbını çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|