Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağaççilekli, mus, tarifi

Ağaççilekli Mus Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağaççilekli Mus Tarifi



Ağaççilekli Mus Tarifi

1 tatlı kaşığı rafine yağ
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
1/4 su bardağı taze portakal suyu
500 gr ağaççileği
300 gr (1+1/5 su bardağı) krema
4 yumurtanın sarısı
4 yumurtanın akı
15 gr (3 yaprak) jelatin (4 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş)

7 su ıbardaklık bir sufle kabını, rafine yağla yağlayıp bir kenara bırakınız Şekeri ve portakal suyunu orta boy bir tencereye koyup, ağır ateşte sürekli karıştırarak eritiniz Şeker eriyince ateşi açıp, karışımı 1 dakika kaynatınız
Ateşi kısıp ağaççileklerini katınız Karıştırarak ağaççileklerini şuruba iyice bulayınız Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 10 dakika, ağaççilekleri iyice yumuşayana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, içindekileri tahta bir kaşığın tersiyle ezerek orta boy bir kasenin üstüne oturtulmuş ince tel süzgeçten geçiriniz Kaseyi bir kenara bırakınız Krema ve yumurta sarılarını, orta boy ateşe dayanıklı bir cam kasede, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla çırpınız
Cam kaseyi, yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencerenin içine oturtunuz Tencereyi ateşe oturtup cam kasedeki karışımı sürekli çırparak koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz (Yumurta pişip, pürtükleşeceğinden, kaynatmamaya dikkat ediniz)
Tencereyi ateşten indirip, kaseyi içinden çıkarınız Yumurtalı kremayı, ağaççileği püresine katıp, erimiş jelatini çırparak ekleyiniz Karışımı arasıra karıştırarak oda sıcaklığında soğumaya bırakınız
Bu arada yumurta aklarını orta boy bir kasede, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz
Kar haline gelen yumurta akını madeni bir kaşıkla yavaşça, ağaççilekli püreye katınız
Karışımı yağladığınız sufle kabına boşaltıp, buzdolabında 4 saat, mus tamamen tutana kadar bekletiniz
Musu buzdolabından çıkarıp, kalıbın iç kenarlarında keskin bir bıçak gezdirerek gevşettikten sonra, kalıbın dibini çabucak kaynar suya batırıp çıkarınız
Bir servis tabağını kalıbın üstüne kapatıp, kalıbı hızla silkeleyerek ters yüz ettikten sonra (mus tabağa kolayca çıkmalıdır), ağaççilekli musunuzu servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.