![]() |
Ağaççilekli Mus Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağaççilekli Mus TarifiAğaççilekli Mus Tarifi 1 tatlı kaşığı rafine yağ 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 1/4 su bardağı taze portakal suyu 500 gr ağaççileği 300 gr (1+1/5 su bardağı) krema 4 yumurtanın sarısı 4 yumurtanın akı 15 gr (3 yaprak) jelatin (4 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş) 7 su ıbardaklık bir sufle kabını, rafine yağla yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() ![]() ![]() Ateşi kısıp ağaççileklerini katınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, içindekileri tahta bir kaşığın tersiyle ezerek orta boy bir kasenin üstüne oturtulmuş ince tel süzgeçten geçiriniz ![]() ![]() ![]() Cam kaseyi, yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencerenin içine oturtunuz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, kaseyi içinden çıkarınız ![]() ![]() ![]() Bu arada yumurta aklarını orta boy bir kasede, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz ![]() Kar haline gelen yumurta akını madeni bir kaşıkla yavaşça, ağaççilekli püreye katınız ![]() Karışımı yağladığınız sufle kabına boşaltıp, buzdolabında 4 saat, mus tamamen tutana kadar bekletiniz ![]() Musu buzdolabından çıkarıp, kalıbın iç kenarlarında keskin bir bıçak gezdirerek gevşettikten sonra, kalıbın dibini çabucak kaynar suya batırıp çıkarınız ![]() Bir servis tabağını kalıbın üstüne kapatıp, kalıbı hızla silkeleyerek ters yüz ettikten sonra (mus tabağa kolayca çıkmalıdır), ağaççilekli musunuzu servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|