Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, fransız, pandispanya, rulo, tarifi, usulü

Cevizli Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )



Cevizli Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )

8 Yumurta
75 gr kıyılmış veya makinadan çekilmiş ceviz
250 gr şeker
225 gr un
75 gr yumuşatılmış tereyağı

Yumurta kasesinde yumurta ve şekeri benmari veya çok az ısı üzerinde iyice çarpınız
Yumuşatılmış tereyağı ile unu iyice tellendirerek karıştırınız
Makineden çekilmiş cevizleri bu karışıma ilâve ediniz
Önceden, çarpılmış şeker ve yumurtayı ilâve ederek telle alt üst karıştırınız
Yağlanmış, unlanmış veya altına kâğıt yayılmış düz bir kalıba dökünüz Önceden ısıtılmış orta ısı dereceli fırında pişiriniz
Fırından tepsi çıkarılınca pişmiş hamur alt kâğıdı ile beraber nemli bir bez üzerine çıkarınız
Beberaberce hamur kıvrılır Hamur rulo biçimi alınca bu şekilde soğumasını sağlayınız
Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapınız

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.