Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisküvi, tarifi, tatlı, tuzlu

Tatlı Tuzlu Bisküvi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Tuzlu Bisküvi Tarifi



1/2 kg un

150 gr toz şeker

1 paket margarin

1 paket vanilya

1 çay kaşığı tuz

2 adet yumurta

Fırın tepsisi, içi yağlandıktan ve unlandıktan sonra bir kenara bırakılır Kalan margarin küçük parçalara bölünüp bir büyük kaba konur Bunun üstüne tozşeker dökülür Daha sonra buna yumurta sarıları katılıp yedirilerek köpürtülür Karışım iyice çırpıldıktan sonra tahta bir kaşıkla çabuk çabuk karıştırılırken, vanilyalı ve tuzlu un azar azar katılıp yedirilir Karışım koyu bir hamur haline gelince merdane yardımıyla yaklaşık 1-2 mm kalınlığında açılır Sonra türlü biçimlerdeki kalıplarla bu hamurdan bisküviler çıkarılıp aralıklı olarak fırın tepsisine dizilir Yumurtalardan birinin akı iyice çırpıldıktan sonra bir fırçayla bisküvilerin üstüne sürülür ve tepsi 180 derece kızdırılmış fırına konur Bisküviler 45 dakika fırında tutulduktan sonra çıkarılır ve soğumaya bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.