|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bademli, fransız, pandispanya, rulo, tarifi, usulü |
![]() |
Bademli Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )Bademli Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız usulü ) 8 Yumurta 75 gr ![]() 250 gr ![]() 225 gr ![]() 75 gr ![]() Bademleri su içinde kaynatınız ![]() ![]() ![]() Yumurta kasesinde yumurta ve şekeri benmari veya çok az ısı üzerinde iyice çarpınız ![]() Yumuşatılmış tereyağı ile unu iyice tellendirerek karıştırınız ![]() Makineden çekilmiş bademleri bu karışıma ilâve ediniz ![]() Önceden, çarpılmış şeker ve yumurtayı ilâve ederek telle alt üst karıştırınız ![]() Yağlanmış, unlanmış veya altına kâğıt yayılmış düz bir kalıba dökünüz ![]() ![]() Fırından tepsi çıkarılınca pişmiş hamur alt kâğıdı ile beraber nemli bir bez üzerine çıkarınız ![]() Kağıdıyla birlikte hamuru kıvrınız ![]() ![]() Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapınız ![]() Not: Arzu ederseniz hamuru açıp kağıdı aldıktan sonra mamelat sürerek de rulo yapabilirsiniz ![]() afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|