![]() |
Balayı Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balayı Tatlısı TarifiBalayı Tatlısı Tarifi 300 gr (1+1/4 su bardağı) vişne suyu 1/2 su bardağından biraz fazla su 1/4 su bardağı şeker 1 büyük limon kabuğu rendesi 1 büyük limonun suyu 15 gr jelatin (2 çorba kaşığı sıcak su içinde eritilmiş) 1 yumurtanın akı 1 büyük tatlı kavun Önce buzdolabmızı en soğuk dereceye ayarlayınız ![]() Orta boy bir tencerede vişne suyu, su, şeker ve limon kabuğu rendesini karıştırıp orta ateşte 4 dakika kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kâsede, yumurta teli yada mixer ile yumurta akını kar haline getirip, buzluktaki karışıma, çırparak karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bıçakla, kavunu uzunlamasına 6 dilime ayırınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|