|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
fransız, muzlu, pandispanya, rulo, tarifi, usulü |
![]() |
Muzlu Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muzlu Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü )Muzlu Rulo Pandispanya Tarifi ( Fransız Usulü ) 6 Yumurta 25 gr ![]() 125 gr ![]() 1 paket vanilya İçi için: 6-7 muz 180 gr ![]() 50 gr ![]() Yarım paket vanilya 3 yumurta Yarım litre süt ![]() Bir kase içine yumurtaları kırınız ![]() ![]() ![]() Elenmiş un vanilya içine parça yağ ilâve ederek iyice kıyınız ![]() Çarpılmış yumurtalar ile un karışımını beraberce karıştırınız ![]() İçine kâğıt yayılmış kenarlı tepsiye boşaltınız ![]() ![]() Fırından çıkarılan hamurun kâğıdı ile beraber nemli bir bez üzerine kaydırarak çıkarınız ![]() ![]() Bir kap içerisinde şeker, un, vanilya, yumurtayı telle iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuyuncaya kadar kaymak tutmaması için telle karıştırmaya devam ediniz ![]() Daha önce kıvrılarak sarılmış pandispanya içerisine çok az kremden sürünüz ![]() Kabuklarından ayrılmış muzları uzunlamasına pandispanya içerisine yerleştirerek kremini bolca sürmeye devam ediniz ![]() Sıkıca tekrar sarınız ![]() ![]() Dolaptan çıkardıktan sonra 1-1,5 cm ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|