![]() |
Mozambik Bisküvisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mozambik Bisküvisi TarifiMozambik Bisküvisi Tarifi 350 gr (3 su bardağı) un 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 çorba kaşığı toz şeker 1 kahve kaşığı tuz 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 su bardağı su 1-2 su bardağı rafine yağ Un, kabartma tozu, şeker ve tuzu büyük bir kaseye eleyip, ortasını çukurlaştırarak yumurta ve suyu dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru, hafifçe unlanmış bir tezgaha koyup, pürtüksüz ve esnek olana kadar, yeniden yoğurunuz ![]() ![]() ![]() Hamuru, hafifçe unlanmış bir tezgahta, 1 cm kalınlığında açıp, 5 cm çapında daireler kesiniz ![]() Tavanın üçte birini yağla doldurup, orta ateşte 55 saniye, içine atılan bayat bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız ![]() Yuvarlak hamurdan dörder beşer yağa atıp, 3 dakika, nar gibi ve gevrek olana kadar kızartınız ![]() ![]() Bütün bisküviler kızarınca servis tabağına tepeleme doldurup, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|