![]() |
Dondurmalı Pudingli Güllaç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurmalı Pudingli GüllaçMalzemeler: 1 paket Carte dOr Vanilyalı Puding 2,5 su bardağı süt 1 su bardağı dövülmüş ceviz Güllaç için : 10 adet güllaç yaprağı 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker Dilim başına 1 top Carte dOr Sütlü Çikolatalı Dondurma Çikolata Parçalı Yapılışı: 1- Carte dOr Vanilyalı Pudingi tarifine uygun şekilde yapın ve ılınması için kenara alın (kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırın) ![]() 2- Şeker ve sütü sos tenceresinde karıştırarak ısıtın, şeker tamamen eriyince ocaktan alın ![]() 3- Geniş bir orta boy bir borcama ilk güllaç yaprağını koyun (kenarlarından taşacaktır bu nedenler kenarları kırıp içine döşeyin) ![]() ![]() ![]() 4- Hazırladığınız pudingi güllaç yapraklarının üzerine yayın, ceviz kırıklarını serpin ![]() ![]() 5- Hazırladığınız güllacı buzdolabına alın 1 gece dinlendirin ![]() 6- Servis etmeden önce fıstık ve taze meyvelerle süsleyin ve 1 top dondurma ile servis yapın |
![]() |
![]() |
|