![]() |
Pembe Gül Gatosu Tarifi ( Fransız Usulü ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pembe Gül Gatosu Tarifi ( Fransız Usulü )Pembe Gül Gatosu Tarifi ( Fransız Usulü ) 5 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 bardak yoğurt 1 paket vanilya 2 su bardağı toz şeker 100 gram margarin 3 su bardağı un 300 gram margarin (kremi için) 200 gram pudra şekeri Yarım paket vanilya Derin bir kâse içine yumurtaları kırınız, şekeri ilâve ediniz ![]() Yumurta teli ile boza kıvamına gelinceye kadar karıştırınız ![]() İçine küçük parçalara bölünmüş sana yağını ilâve ediniz, karıştırınız ![]() Yoğurdu birden ilâve ediniz tekrar karıştırınız ![]() Diğer tarafta unu, vanilyayı va kabartma tozunu beraberce elekten geçiriniz ![]() Bir önceki karışıma yavaşça ilâve ediniz, karıştırınız ![]() İçine kâğıt yayılmış bir gato kalıbına boşaltınız ![]() Sıcak fırında orta ısı derecesinde Pembeleşip kabarıncaya kadar pişiriniz ![]() Pişdikten sonra bir bıçak ucu ile hamuru kalıp kenarından sokarak iyice ayırınız, kalıbı ters çevirerek bir tabağa çıkarınız ![]() ![]() Gatoyu soğumaya bırakınız ![]() Büyük bir bıçak ile gatoyu enine iki parçaya ayırınız, ortasına önce beyaz krem sürünüz ve iki parçayı üst üste muntazam kapatınız ![]() Ucuna tırtıllı huni geçirilmiş kfemia torbası ile üstünü ve yanlarını biçimli kapatınız ![]() En üstüne kenar tarafına bir tek pembe gül şekerlemesi koyunuz ![]() Kremi: Kremi için yağı porselen kâsede yumurta teli veya tahta kaşıkla karıştırarak yumuşatınız ![]() Yumuşattığınız yağı karıştırarak beyazlaştırınız, pudra şekeri ilâve ediniz ![]() ![]() Not: Bu krem her pasta için kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|