![]() |
Senlui Gatosu Tarifi ( Fransız Usulü ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Senlui Gatosu Tarifi ( Fransız Usulü )Senlui Gatosu Tarifi ( Fransız Usulü ) 80 gr ![]() 125 gr ![]() 150 gr ![]() 50 gr ![]() 8 yumurta 50 gr ![]() 120 gr ![]() 1 Paket vanilya Kremi için malzemeler: 4 yumurta sarısı 4 dl ![]() 125 gr ![]() 40 gr ![]() 50 gr ![]() 50 gr ![]() 40 gr ![]() 150 gram pudra şekeri, 8 yumurta sarısı ve kakao ile bir kase içinde beraberce karıştırınız ![]() ![]() Diğer tarafta porselen kâse içinde 8 yumurta beyazı yumurta teli ile kar haline gelinceye kadar beyazlatınız ![]() Aklarla beraber çekilmiş 80 gram badem, 50 gram ceviz içi, 125 gram un, vanilya, erimiş 120 gram tereyağı ilâve ediniz ![]() Yavaşça alt üst ediniz, karıştırınız ![]() Altına kâğıt yayılmış gato kalıbına boşaltınız ![]() Sıcak fırında orta ısı derecesinde bir saat pişiriniz ![]() Gato piştikten sonra kalıptan çıkarınız, soğumaya bırakınız ![]() Soğuduktan sonra enine iki parçaya kesiniz aralarına çikolat kremi sürünüz kapatınız ![]() Yanlarına ve üstüne ayni biçimde krem sürünüz ![]() Kıyılmış fındık ve ceviz ile yanlarını yapıştırarak süsleyiniz ![]() Üzerine ince kıyılmış yeşil fıstık serpiniz ![]() Kremi: 4 yumurta sarısı, 40 gram pirinç unu, 125 gram toz şeker, 40 gram kakao, vanilya beraberce bir kâse içinde 4 dl ![]() ![]() Ateş üzerinde pişiriniz, karıştırınız ![]() Ateşten indirdikten sonra karıştırarak soğutunuz, gato için kullanınız ![]() afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|