![]() |
Nabab Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nabab TarifiNabab Tarifi 6 vişne şekerlemesi (doğranmış) 2 çorba kaşığı kuru üzüm 2 çorba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu şekerlemesi 60 gr (1/2 su bardağı) zarları soyulmuş badem rendesi 10 fındık (zarları soyulmuş, ince dövülmüş) 2 çorba kaşığı portakal suyu 2 tatlı kaşığı rafine yağ 250 gr (1 su bardağı) krema 1 vanilya çubuğu 4 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı nişasta 125 gr (1/2 su bardağı) krema (sertleştirmeden, koyulaşana kadar dövülmüş) Vişne şekerlemesi, kuru üzüm, portakal kabuğu şekerlemesi, badem rendesi ve dövülmüş fındığı küçük bir kaseye koyup, üstlerine portakal suyunu dökünüz ![]() ![]() Buzdolabınızı en soğuğa ayarlayınız ![]() ![]() ![]() 250 gr kremayı ve vanilya çubuğunu küçük bir tencereye koyup, kaynatmadan ısıtınız ![]() ![]() Bu arada, orta boy bir ateşe dayanıklı cam kasede, yumurta sarıları, şeker ve nişastayı yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla uçuk ve köpük köpük olana kadar çırpınız ![]() Vanilya çubuğunu, kremadan çıkarıp, kremayı yumurta sarılı karışıma, sürekli çırparak sicim gibi akıtınız ![]() Kaseyi, yarıya kadar sıcak su dolu bir tencereye yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, kaseyi içinden çıkararak, pudingi bir kenarda tamamen soğumaya bırakınız ![]() ![]() ![]() Cam kaseyi buzluğa koyup 1 saat, her 5 dakikada bir tahta kaşıkla hızlı hızlı döverek, dondurunuz ![]() Puding tam donmaya başlamış, koyu ve henüz pürtüksüzken, buzluktan çıkarıp yağlamış olduğunuz 6 kaseyi de buzdolabından çıkarınız ![]() Pudingi, soğuk kaselere boşaltıp, buzlukta 1,5-2 saat, tatlı tamamen donup sertleşene kadar bekletiniz ![]() Tatlıyı buzluktan çıkarıp servis ediniz ![]() Not: Müslüman Hint valilerine "nabab" diyen İngilizlerin çok sevdikleri bu zengin, dondurulmuş tatlı, yumurta, krema, meyve ve kuru yemişle yapılmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|