Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eridi, müdim, suflesi, tarifi

Müdim Eriği Suflesi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

500 gr mürdüm eriği (yıkanıp, çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış)
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
2 su bardağı su
250 gr (1 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suyla karıştırılmış)
4 yumurtanın sarısı
4 yumurtanın akı

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız 1 çorba kaşığı yağla, orta boy bir sufle kasesini yağlayıp, bir kenara bırakınız
Erikleri ve suyu büyük bir tencereye koyup, harlı ateşte kaynatınız
Ateşin altını kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika, erikler yumuşayana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten indirip, erikleri suyuyla süzgeçte ezerek, püreyi yeniden tencereye koyunuz (Süzgeçte kalan erik kabuklarını atınız)
Püreye, 1 su bardağı şeker katıp, orta ateşte 5 dakika pişirerek, tencereyi ateşten indiriniz
Sulandırılmış mısır nişastasını 2 çorba kaşığı püreyle karıştırıp, tenceredeki püreye katarak, tencereyi yeniden ateşe oturtunuz Püreyi sürekli karıştırarak 3-4 dakika, hafifçe koyulaşana kadar pişiriniz
Kalan 2 çorba kaşığı yağı püreye katıp, tencereyi ateşten indirerek bir kenarda ılınmaya bırakınız
Yumurta sarılarını büyük bir kasede hafifçe dövüp, püreye yavaş yavaş sürekli karıştırarak katınız (Tadına bakıp, gerekiyorsa biraz daha şeker ekleyiniz)
Yumurta alklarını, orta boy bir kasede kar haline getirip, madeni bir kaşıkla püreye ekleyiniz
Püreyi, yağladığınız sufle kabına boşaltıp, üstüne kalan 1 tatlı kaşığı şekeri serperek fırında 30-35 dakika, kabarıp kahverengi olana kadar pişiriniz Sufleyi fırından çıkarıp servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com