![]() |
Müdim Eriği Suflesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müdim Eriği Suflesi TarifiMüdim Eriği Suflesi Tarifi 500 gr mürdüm eriği (yıkanıp, çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış) 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 2 su bardağı su 250 gr (1 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suyla karıştırılmış) 4 yumurtanın sarısı 4 yumurtanın akı Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() Erikleri ve suyu büyük bir tencereye koyup, harlı ateşte kaynatınız ![]() Ateşin altını kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika, erikler yumuşayana kadar pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten indirip, erikleri suyuyla süzgeçte ezerek, püreyi yeniden tencereye koyunuz ![]() ![]() Püreye, 1 su bardağı şeker katıp, orta ateşte 5 dakika pişirerek, tencereyi ateşten indiriniz ![]() Sulandırılmış mısır nişastasını 2 çorba kaşığı püreyle karıştırıp, tenceredeki püreye katarak, tencereyi yeniden ateşe oturtunuz ![]() ![]() Kalan 2 çorba kaşığı yağı püreye katıp, tencereyi ateşten indirerek bir kenarda ılınmaya bırakınız ![]() Yumurta sarılarını büyük bir kasede hafifçe dövüp, püreye yavaş yavaş sürekli karıştırarak katınız ![]() ![]() Yumurta alklarını, orta boy bir kasede kar haline getirip, madeni bir kaşıkla püreye ekleyiniz ![]() Püreyi, yağladığınız sufle kabına boşaltıp, üstüne kalan 1 tatlı kaşığı şekeri serperek fırında 30-35 dakika, kabarıp kahverengi olana kadar pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|