Ballı Limonlu Tepsi Keki Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ballı Limonlu Tepsi Keki TarifiBallı Limonlu Tepsi Keki Tarifi Malzemeler :
Karıştırma kabına sütü dökün Margarini, balı ve hindistan cevizini ekleyin Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve kaba ekleyin Ayrı bir kasede yumurta aklarını çırpın Fazla kabarmaması için yumurtanın sadece aklarını kullanıyoruz Unu, irmiği ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın Kıvama gelince çırpıp köpürttüğünüz yumurta akını ekleyin ve hamurla iyice karıştırın Yağlı kağıt serdiğiniz düz fırın kabına hamuru dökün ve yayın Üzerine susamı dökün ve dilimlenmiş limonuÖnceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin Piştikten sonra parlak dizin olması için üzerine bal sürün
|
|
|
|