![]() |
Tavada Portakallı Muz Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavada Portakallı Muz TarifiTavada Portakallı Muz Tarifi 6 büyük muz 250 gr (1 su bardağı) toz şeker 1+1/4 su bardağı kızartma hamuru 2 su bardağı rafine yağ 1 su bardağı taze portakal suyu Muzları önce uzunlamasına ikiye bölünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy, derin bir tavanın üçte birini rafine yağla doldurup orta ateşte 50 saniye, içine atılan bayat bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız ![]() Birkaç muz parçasını bulamaca iyice bulayıp, yavaşça yağa bırakarak 3-4 dakika, renkleri nar gibi olana kadar kızartınız ![]() Delikli bir kepçeyle muzları çıkarıp, kağıt peçete üstünde yağlarını süzdürdükten sonra ısıtılmış bir servis tabağına dizerek, öteki muzlar kızarana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, şurubu ısıtılmış bir sosluğa boşaltarak kızarmış muzlarla servis ediniz ![]() Not: Bu tatlıyı üstüne şeker serperek yada krem şantiyle servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|