![]() |
Tavada Muz Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavada Muz TarifiTavada Muz Tarifi 6 muz (sert) 1 çorba kaşığı toz şeker 1/2 su bardağı portakal suyu Bulamacı: 125 gr (1 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz 2 yumurtanm sarısı 1 yumurtanın akı 5 çorba kaşığı rafine yağ 125 gr (1/2 su bardağmdan biraz fazla) süt 2 çorba kaşığı toz şeker Muzların kabuklarını soyup, uzunlamasına ortalarından ikiye keserek, bir tabağa koyunuz ![]() ![]() Un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip, ortasına bir çukur açarak, yumurta sarıları ile 1 çorba kaşığı rafine yağ katınız ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tavada, kalan 4 çorba kaşığı rafine yağı, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Not: Muz tavayı hazırlarken, sert muzlar kullanmaya dikkat etmek gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|