Tandır Çöreği Tarifi (Ankara) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tandır Çöreği Tarifi (Ankara)Tandır Çöreği Tarifi (Ankara) 1 kilogram un 1 su bardağı yoğurt Yarım paket Teremyağ 1 su bardağı zeytinyağı 1 adet maya 1 çay kaşığı şeker 1 şişe maden suyu Tuz İçi İçin: 5 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet soğan 5 adet patates Pul biber Nane Tuz Ilık su, yoğurt, maya, maden suyu, tuz karıştırılıp yoğurulur Hamurun mayalanması beklenir Daha sonra hamur bezelenir Tek tek açılıp yağlanır Küçük küçük kesilerek aralarına iç harcı konularak kapatılır Üzerine torba yoğurdu sürülerek 180 derece fırında pişirilir |
|