Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dilber, gözü, tarifi

Dilber Gözü Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dilber Gözü Tarifi

Dilber Gözü Tarifi

250 gr pudra şekeri
500 gr yağ
750 gr elenmiş un
Az vanilya
Gözü için;
Herhangi bir marmelat

Yağı bir mermerin üzerinde veya düz bir satıhta pudra şekeri ve vanilya ile fazla köpürtmeden eziniz ve unu ilâve ederek karıştırarak tamamen yediriniz Yalnız fazla yoğurmayınız Hamurun alt ve üstüne hafif un serperek yarım santim kalınlığında açınız Beş santim kutrunda yuvarlak bir hamur keseceği veya bir bardakla hamuru yuvarlak kesiniz Kestiğiniz hamurların yarısını bir santim kutrundaki düz bir düğle üç yerinden yuvarlak göz gibi keserek çıkarınız ve birer santim ara ile bir tepsiye diziniz 180 derece fırında sekiz - on dakika pişirip fırından çıkarınız ve gözlü bisküvilerin üzerine pudra şekeri serpiniz Soğuyunca düz bisküvilere herhangi bir marmelât sürüp gözlüleri üzerine yapıştırınız Bir yağlı kâğıttan külâh yapıp içine marmelât doldurarak ucunu hafif kesiniz ve gözlerin içine marmelât doldurunuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Dilber Gözü Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Dilber Gözü Tarifi

1 su bardağı şeker

1 adet yumurta

125 gr Tereyağı

2 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

Adığı kadar un

2 çorba kaşığı toz fıstık

1 şişe sade gazoz

Şekeri, yumurtayı, tereyağını karıştırın Diğer malzemeleri de koyun iyice yoğurun Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Serçe parmağınız ile ortasını hafifçe bastırın Yağlanmış tepsiye dizin 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin Kurabiyeler sıcak iken üzerine 1 şişe gazozu dökün Soğuyunca servis tabağına alın Çukurlarına fıstık koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com