![]() |
Çikolata Tartı (İngiliz Usulü) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolata Tartı (İngiliz Usulü) TarifiÇikolata Tartı (İngiliz Usulü) Tarifi Tart hamuru: 250 gr (1+3/4 su bardağı) kedidili bisküvileri (dövülmüş) 60 gr (1/4 su bardağı) şeker 120 gr (1/2 su bardağı) tereyağı (eritilmiş) Harcı: 180 gr sütsüz (bitter) çikolata 120 gr (1/2 su bardağı) şeker 1 kahve fincanı su 90 gr (3/4 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 2 su bardağı süt 1 yumurta 1 tatlı kaşığı vanilya 1 çorba kaşığı tereyağı 300 gr (1+1/4 su bardağı) acı krema Tart hamuru için, bisküvi kırıntılarını, şekeri ve eritilmiş tereyağı orta boy bir kaba koyup tahta bir kaşıkla karıştırınız ![]() ![]() Çikolatanın 120 gr'ını, suyu ve şekerin yarısını bir tencereye yerleştirip hafif ateşte ara sıra karıştırarak eritiniz ![]() ![]() Orta boy bir tencereye unu, tuzu ve kalan şekeri koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtayı küçük bir kasede soluk ve köpüklü bir hale getirene kadar çatalla İyice çırpınız ![]() ![]() ![]() Tereyağ eriyip tüm malzeme iyice karışınca, tencereyi sıcak suyun üstünden alıp karışım ılık bir hale gelene kadar bir kenarda bekletiniz ![]() Tart hamurunun bulunduğu kalıbı buzdolabından çıkarıp hazırladığınız ılık karışımı üstüne dökünüz ![]() Tart kalıbını yeniden buzdolabına yerleştirip en az 1 saat (ya da bir gece) soğutunuz ![]() Servisten önce, kremayı koyulaşıncaya kadar çırpıp tartın üstüne dökünüz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|