![]() |
Nişan Sepeti Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nişan Sepeti TarifiNişan Sepeti Tarifi 500 gr (2+2/3 su bardağı) taze badem (taze çekilmiş) 500 gr (2 su bardağı) toz şeker 60 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri (elenmiş) 1 fiske acıbadem esansı 5 yumurtanın akı Kaplaması: 175 gr (1 1/2 su bardağı) pudra şekeri 4 çorba kaşığı su Şurubu : 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 1/4 su bardağı su Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) ıgetirip, ısıtınız ![]() Üç büyük tepsiyi, mumlu kağıtla kaplayıp bir kenara bırakınız ![]() ![]() Tencereyi ağır ateşe oturtup, sürekli karıştırarak kalan yumurta aklarını da yavaş yavaş katınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, karışımı, «yıldız» uçlu sıkma torbasına doldurunuz ![]() ![]() Her tepsiye geniş aralıkla 20'şer cm'lik iki halka sıkınız ![]() Tepsileri fırına sürüp 15-20 dakika, halkaların üstü nar gibi olana ve dokununca ele sert gelene kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Kaplamayı hazırlamak için, pudra şekeri ve suyu küçük bir tencereye koyup, tencereyi ağır ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() Şurubu yapmak için küçük bir tencereye şekeri ve suyu koyup, sürekli karıştırarak orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Ilık kaplamayı, «ince düz» uçlu, ufak sıkma torbasına doldurunuz ![]() ![]() Kaplama sertleşince, halkalardan birini düz bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() Pastayı, yarım saat bir kenarda bıraktıktan sonra, ortasını pötifur, meyve şekerlemesi ya da çikolatayla doldurarak ya da boş olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|