Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bavarua, kivi, mangolu, tarifi, özlü

Kivi Özlü Mangolu Bavarua Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kivi Özlü Mangolu Bavarua Tarifi



5 YUMURTA SARISI

1,5 SU BARDAĞI SÜT

300 GR SOYULMUŞ MANGO

6 JELATİN YAPRAĞI

3 ÇORBA KAŞIĞI FRUKTOZ

Kivi özü:

4 KİVİ

1 LİMON SUYU

2 ÇORBA KAŞIĞI FRUKTOZ

Krem Anglez hazırlayın:

Sütü ısıtın, yumurta sarılarını bir kâsede fruktoz ile birlikte çırpın ve yumurtaları azar azar sıcak suya dökerken bir yandan da sütü çırpmaya devam edin Karışımı hafif ateşte koyulaşana dek karıştırarak pişirin

Bu kremaya soğuk suda ısıtılmış ve sıkılmış jelatin yapraklarını da katın

Parça parça kestiğiniz mangoları mikserden geçirip pürtüksüz bir püre yapın ve bu püreyi de krem anglez'e katın

Harcınızı bir kek kabına (yuvarlak) döküp 12 saat buzdolabında tutun

Kivileri soyun, limon suyu ve fruktozla birlikte mikserden geçirip bir kivi özü yapın

Bavaruanızı tersyüz edin, üzerinde kivi özünü gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.