![]() |
Kivi Özlü Mangolu Bavarua Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kivi Özlü Mangolu Bavarua Tarifi5 YUMURTA SARISI 1,5 SU BARDAĞI SÜT 300 GR SOYULMUŞ MANGO 6 JELATİN YAPRAĞI 3 ÇORBA KAŞIĞI FRUKTOZ Kivi özü: 4 KİVİ 1 LİMON SUYU 2 ÇORBA KAŞIĞI FRUKTOZ Krem Anglez hazırlayın: Sütü ısıtın, yumurta sarılarını bir kâsede fruktoz ile birlikte çırpın ve yumurtaları azar azar sıcak suya dökerken bir yandan da sütü çırpmaya devam edin ![]() ![]() Bu kremaya soğuk suda ısıtılmış ve sıkılmış jelatin yapraklarını da katın ![]() Parça parça kestiğiniz mangoları mikserden geçirip pürtüksüz bir püre yapın ve bu püreyi de krem anglez'e katın ![]() Harcınızı bir kek kabına (yuvarlak) döküp 12 saat buzdolabında tutun ![]() Kivileri soyun, limon suyu ve fruktozla birlikte mikserden geçirip bir kivi özü yapın ![]() Bavaruanızı tersyüz edin, üzerinde kivi özünü gezdirip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|