Fındık Palmiye Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Palmiye TarifiFındık Palmiye Tarifi MALZEMELER Hamur 1 paket 11gr Yuva Instant Kuru Maya 4,5 su bardağı un 270 gr su (2 5 çay bardağı) 2/3 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı şeker 20 gr tereyağı (1 yemek kaşığı) Ayrıca: 170 gr margarin (3/5 paket) Garnitür 2 çay bardağı şeker 200 gr toz fındık (1,5 su bardağı) 160 gr tereyağı (8 yemek kaşığı) 2 adet yumurta 1 adet yumurta (üzerine sürmek için) HAZIRLANIŞI Un, tuz, şeker, su ve maya karıştırılır Son olarak tereyağı eklenerek pürüzsüz olana kadar yoğurulur Üzeri örtülüp 20 dk buzdolabında bekletilir Margarin plastik torbaya konur 30x30 cm genişliğinde açılır Hamur 33x62 cm olarak açılır Margarin torbadan çıkarılıp ortasına yerleştirilir ve zarf şeklinde katlanır Üstü örtülüp 15 dk buzdolabında bekletilir Buzdolabından çıkartılıp merdane ile 2 cm kalınlığında açılır ve ikiye katlanıp üstü örtülerek tekrar buzdolabında 15 dk bekletilir Hamur çıkarılıp tekrar 2 cm kalınlığında ve 60x30 cm açılır, bir ucu hamurun ortasına gelecek şekilde katlanır, diğer tarafı da onun üzerine katlanır ve tekrar buzdolabında 15 dk bekletilir Tereyağı yumuşatılır Şeker, tereyağı, toz fındık ve yumurtalar karıştırılır Milföy hamuru 40x60 cm ebatlarında açılır Hamurun üzerine fındıklı krema sürülür Hamurun bir kenarı alınıp orta kısmına kadar rulo şeklinde sarılır Karşı kısmı da aynı şekilde sarılır ve böylece karşılıklı iki silindir elde edersiniz 1 5 cm eninde olan dilimler kesilir Fırın tepsisine hafif üzerilerine bastırarak dizilir (Bu şekilde kesilen “gözlük” şeklinde olan palmiyeler birbirlerine fazla yakın dizilmemelidir ) 20 dk kabarması için bekletilir Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür 210-220 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dk pişirilir
|
|
|
|