![]() |
Beypazarı Baklavası Tarifi (Ankara) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beypazarı Baklavası Tarifi (Ankara)Beypazarı Baklavası Tarifi (Ankara) 30 adet yumurta 5 yemek kaşığı yoğurt 1 su bardağı sirke 1 su bardağı sıvı yağ 3 su bardağı su Aldığı kadar un 2 su bardağı nişasta 2 su bardağı un İçi İçin: 1 kilogram ceviz içi 5 su bardağı sıvı yağ 1 kilogram Teremyağ Şerbet İçin: 3 kilogram şeker 10 su bardağı su 1 tatlı kaşığı Teremyağ Limon suyu Şerbeti için: Şeker ve su kaynatılır ![]() ![]() Yumurta, yoğurt, sirke, sıvı yağ, su, tuz, aldığı kadar un ile birlikte baklavalık sert bir hamur yoğrulur ve 60 pazıya ayrılarak dinlendirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|