Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
toplar, üzümlü

Üzümlü Toplar

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzümlü Toplar



ÜzümLü TopLar

MALZEMESİ:
5 fincan un
1 fincan şeker
1 fincar üzüm
1 fincan sadeyağ
1 adet yumurta
1 kaşık kabartma tozu
1 kaşık karbonat
1 kasık mahlep

HAZIRLANIŞI:
Un bir tepsiye konup ortası çukurlaştırılır Bu çukura yağ ve yumurta konur, yuğurulmağa başlanır Sonra şeker üzüm ve diğerleri ilave edilir Güzelce yuğurduktan sonra birer fındık büyüklüğünde koparılan parçalar bilya gibi yuvarlak yapılır Yağlanmış tepsiye dizilir Fırında pembeleşene kadar pişirilir Üzerleri pembeleşen üzümlü toplar hiç ellenmeden bir kenarda bırakılır Soğuyunca başka bir kaba alınır, ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.