İki Renkli Bisküvi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Renkli Bisküvi TarifiİKİ RENKLİ BİSKÜVİ MALZEMELER: -2,5 su bardağı un -1 küçük Paket margarin ve 1 ince dilim ilave (150 gr ) -Yarım su bardağı Pudra şeker -1 yumurta -Limon kabuğu rendesi -Vanilya -1- 2 çorba kaşığı kakao YAPILIŞI: 1- Un elenir Ortasına yağ, pudra şekeri, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya konup yoğrulur (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur ) 2- Hamur ikiye ayrılır Bir tanesine elenmiş kakao katılıp yoğrulur 3- Hamurlar ayrı ayrı Parmak genişliğinde yuvarlanır Sonra birbirine dolanıp iki parmak uzunluğunda kesilir 4- Tepsiye dizilip, orta hararetli fırında pişirilir (10 15 dakika ) Not: İstenirse, hamurlar merdane ile açılıp üst üste konarak sarılır ve dilimlenerek de pişirilir
|
|
İki Renkli Bisküvi Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Renkli Bisküvi Tarifiİki Renkli Bisküvi Tarifi 1/2 çorba kaşığı kakao 250 gr özlü un 125 gr tereyağı 100 gr pudra şekeri 1 adet yumurta 1/2 bardak un 1/2 paket vanilya 1 fiske limon kabuğu rendesi 4 fiske tuz Hamur tahtasına elenmiş un serpildikten sonra evvelce buzdolabında dondurulmuş tereyağı, yağ parçalarının kaybolması beklenene kadar kıyılır Şeker, limon kabuğu rendesi, vanilya, tuz atıldıktan sonra yumurta da kırılarak yoğrulur Hamur elde edildikten sonra üç parçaya bölünerek yumak yapılır (Bu sable hamuru gerektiği zaman öbür bisküvi çeşitlerinde de kullanılabilir ) Bu yumak, biri büyük, öbürü küçük olmak üzere ikiye bölünür Küçük olan parçaya kakao ilâve edilir Büyük parça iyice açıldıktan sonra çay bardağı ağızı ile kesilir Küçük kakaolu parça da aynı şekilde çay bardağı ile kesildikten sonra öteki parçanın üzerine yerleştirilir Sonra her ikisi birden rulo şeklinde yuvarlanarak inceltilir Sonra parmak kalınlığında kesilerek tepsiye yerleştirilir (Tepsi evvelden yağlanmayacaktır ) Az ısılı fırında 20 dakika kadar pişirilir
|
|
İki Renkli Bisküvi Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Renkli Bisküvi Tarifiiki Renkli Bisküvi Tarifi 250 gr un 170 gr tereyağı 100 gr un şeker 2 adet yumurta 25 gr kakao Vanilya Karbonat Limon kabuğu rendesi Un hamur tahtasına elenir Yağ konur İki yumurta sarısı, un, şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi ilâve edilir Yoğurulur Hamur iki parçaya bölünür Birine kakao ilave edilir 10 dakika dinlendirilir 3-4 mm kalınlığında açılır Üst üste koyulur Rulo şeklinde sarılır Yarım santimetre kalınlığında kesilir Orta fırında pişirilir
|
|
İki Renkli Bisküvi Tarifi |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Renkli Bisküvi Tarifiİki Renkli Bisküvi Tarifi 250 gram un 100 gram pudra şekeri 170 gram tereyağı 50 gram kakao 2 yumurta sarısı 1 paket vanilya limon kabuğu rendesi Unu hamur tahtasına eleyiniz Tereyağını unla birlikte bıçakla kıyınız Üzerine pudra şekerini ilave ediniz İki yumurta sarısını üzerine kırarak, limon kabuğu rendesi, vanilya, bir fiske karbonatı koyarak karıştırınız Elde ettiğiniz hamuru biraz dinlendirdikten sonra iki bölüme ayırınız Hamurların bir tekine kakao karıştırın önce kakaosuz hamuru bir santim kalınlığında açınız Aynı ölçüde diğerini de açınız Renkli hamuru beyaz hamur üzerine koyunuz Bir kenarından iç tarafına doğru, rulo şekli vererek kıvırınız İki santim uzunluğunda keserek yağlanmış tepsiye birer parmak ara ile diziniz Orta hararetli fırında pembe bir renk alıncaya kadar pişiriniz
|
|
|
|