![]() |
İki Renkli Bisküvi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İki Renkli Bisküvi TarifiİKİ RENKLİ BİSKÜVİ MALZEMELER: -2,5 su bardağı un -1 küçük Paket margarin ve 1 ince dilim ilave (150 gr ![]() -Yarım su bardağı Pudra şeker -1 yumurta -Limon kabuğu rendesi -Vanilya -1- 2 çorba kaşığı kakao YAPILIŞI: 1- Un elenir ![]() ![]() ![]() 2- Hamur ikiye ayrılır ![]() ![]() 3- Hamurlar ayrı ayrı Parmak genişliğinde yuvarlanır ![]() ![]() 4- Tepsiye dizilip, orta hararetli fırında pişirilir ![]() ![]() Not: İstenirse, hamurlar merdane ile açılıp üst üste konarak sarılır ve dilimlenerek de pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İki Renkli Bisküvi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İki Renkli Bisküvi Tarifiİki Renkli Bisküvi Tarifi 1/2 çorba kaşığı kakao 250 gr özlü un 125 gr tereyağı 100 gr pudra şekeri 1 adet yumurta 1/2 bardak un 1/2 paket vanilya 1 fiske limon kabuğu rendesi 4 fiske tuz Hamur tahtasına elenmiş un serpildikten sonra evvelce buzdolabında dondurulmuş tereyağı, yağ parçalarının kaybolması beklenene kadar kıyılır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yumak, biri büyük, öbürü küçük olmak üzere ikiye bölünür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İki Renkli Bisküvi Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İki Renkli Bisküvi Tarifiiki Renkli Bisküvi Tarifi 250 gr ![]() 170 gr ![]() 100 gr ![]() 2 adet yumurta 25 gr ![]() Vanilya Karbonat Limon kabuğu rendesi Un hamur tahtasına elenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İki Renkli Bisküvi Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İki Renkli Bisküvi Tarifiİki Renkli Bisküvi Tarifi 250 gram un 100 gram pudra şekeri 170 gram tereyağı 50 gram kakao 2 yumurta sarısı 1 paket vanilya limon kabuğu rendesi Unu hamur tahtasına eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|