Kolay Erikli Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Erikli Tart TarifiKolay Erikli Tart Tarifi Kullanılan malzemeler 300 gram sert dokulu tatlı kırmızı erik (papaz, italyan vs ) 3 yumurta 120 gr sade un 330 ml süt 150 gr şeker Fırını önceden 180°C'ye ısıtın Erikleri ortadan ikiye bölünüz ve çekirdeklerini çıkartınız Yarım erikleri kesik tarafı üste gelecek şekilde yağlanmış ve unlanmış 30 cm'lik bir tart kalıbının dibine tek sıra halinde ve düzgünce diziniz Yumurtaları, sütü ve şekeri mikserde karıştırın, en son unu ekleyin iyice karıştırın Karışımı tart kalıbındaki yarım eriklerin yüzeyine dökünüz 40 dakika fırında pişiriniz Soğuduktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve servis yapınız
|
|
|
|