Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakal, tarifi, şekerlemesi

Portakal Şekerlemesi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Şekerlemesi Tarifi



Portakal Şekerlemesi Tarifi

Üç dört adet portakalı zedelemeden soyunuz Suyunu akıtmadan dilim dilim ayırınız Bir karış boyunda çok ince ve yuvarlak ve uçları sivri tahtadan yapılmış çubuklara dilimlerin kabuğa gelen yönlerinin ortalarından saplayınız ve birer kalburun deliklerine çubukların alt taraflarını sokup diklemesine durdurunuz İki saat kadar böylece bırakınız Sonra şekeri yakmadan akide kıvamına getirip bir miktar bekletiniz Sıcaklığı biraz geçtikten sonra çubukr lardan tutup ve portakalları şekere batırıp hemen çıkarınız Kalburun deliklerinden, önce yapıldığı gibi, çubukları diklemesine durdurunuz Soğumaya bırakınız Soğuyunca parmak ile yavaş yavaş dürterek dilimleri, değneklerden tabağa düşürüp düzgünce diziniz

Not: Eğer şeker damlayıp kalbur bozulur diye endişeye düşülürse bir kenarlı kaba kum doldurunuz Portakallar, şekere batırıldıktan sonra çubukları kuma saplayıp dik durmasını sağlayınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.