Fıstıklı Baton Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Baton TarifiFıstıklı Baton Tarifi 6 yumurta akı 130 gr makineden çekilmiş badem 175 gr şeker 20 gr nişasta 50 gr kıyılmış badem Bir kase içinde yumurta teli ile yumurta aklarını kar haline getirinceye kadar çarpınız Şeker, nişasta, 130 gr ince çekilmiş bademleri yumurta aklarına ilâve ediniz Yavaşça alt üst ediniz Yağlanmış fırın tepsisine yukardaki karışımı ucuna düz pasta duyu geçirilmiş krema torbası ile 10 cm uzunluğunda sıkınız Üzerlerine 50 gr iri kıyılmış bademleri serpiniz Orta ısı derecesinde fırında pi;iriniz (fırının kapağını açmadan pişiriniz Aksi halde hamurlar söner ) Not: Arzu edilirse her iki çubuğun düz kısımlarına çok az marmelat sürülerek yapıştırabilirsiniz
|
|
|
|