Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jöleli, kirazlarla, pasta, süslenmiş, tarifi

Kirazlarla Süslenmiş Jöleli Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kirazlarla Süslenmiş Jöleli Pasta Tarifi



Kirazlarla Süslenmiş Jöleli Pasta Tarifi

Kirazlı Jöleli Pasta Malzemeleri:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

vanilyalı krema için:
2 paket vanilyalı creme ole
1 kutu hazır krema
2 çay bardağı süt
2 paket krem şanti
3 çay bardağı su
1 paket vanilya

çilekli krema için:
2 paket çilekli creme ole
1 kutu hazır krema
2 çay bardağı süt
2 paket çilekli krem şanti
3 çay bardağı su
1 paket vanilya

Islatmak için:
1 su bardağı vişne suyu

Arası ve üzerini süslemek için:
2 kavanoz “kiraz şekerlemesi”
çilekli jöle
hindistan cevizi

Kirazlı Jöleli Pasta Yapılışı: Pandispanya için 4 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri yüksek devirde şeker eriyene kadar çırpın Nişastayı sütün içinde eritip, vanilya ile birlikte yumurtalı karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin

Un ve kabartma tozunu ilave ederek kenarlarını yağlayıp tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 20 cmlik kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin (kürdan testi yapmayı unutmayın, pişme süresi her fırına göre farklı olabilir)

Vanilyalı krema için 2 paket creme oleyi bir kaba boşaltıp üzerine 2 çay bardağı süt ve 1 kutu hazır kremayı ekleyin Karışım yoğun bir krema kıvamında olana kadar yüksek devirde çırpın Başka bir kapta 2 paket toz krem şantiyi 3 çay bardağı soğuk su ve bir paket vanilya ilavesiyle koyulaşana kadar çırpın Creme oleli karışımı krem şantili karışıma ekleyip pürüzsüz ve yoğun bir krema haline gelene kadar çırpmayı sürdürün Kıvamının daha yoğun olmasını isterseniz bu aşamada krema sertleştirici, daha akışkan olmasını isterseniz bir miktar soğuk süt ekleyebilirsiniz Kremayı kullanana kadar buzdolabında bekletin

Çilekli kremayı da aynı yöntemle hazırlayıp buzdolabına kaldırın Pandispanyaları enine ikişer parçaya ayırarak 4 kat elde edin Bir parçasını pasta standına ya da servis yapacağınız tabağa yerleştirip vişne suyuyla yeteri kadar ıslatın Üzerine çilekli kremadan bolca sürdükten sonra birkaç kiraz şekerlemesi tanesi serpiştirin Hindistan cevizi de serptikten sonra bir kat daha krema sürüp ikinci pandispanya parçasını üzerine kapatın Aynı işlemleri son parçaya kadar tekrarlayın Pastanın katlarına bir vanilyalı, bir çilekli krema kullanıyoruz

Pastanın en üstüne kalan vanilyalı kremadan bolca sürüp varsa pasta kaplama spatulası ya da bir çatal yardımıyla desen verin Pastanın kenarlarını ise kalan çilekli krema ile düzgünce kapladıktan sonra bu şekilde pastayı buzdolabına kaldırın

1 paket çilekli jöleyi tarifine göre hazırlayıp bir kalıba dökün, içine kiraz şekerlemelerini ekleyin ve bu şekilde buzlukta jöle kıvamı alana kadar soğutun Jöle sertleşince kaşıkla karıştırıp jöleli kiraz şekerlemelerini pastanın süslemesinde kullanın Üzerine hindistan cevizi serpiştirip en az 4 saat, en iyisi bir gece buzdolabında bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.