Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, pekmezli, rize, tarifi

Pekmezli Kabak Tarifi ( Rize )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Kabak Tarifi ( Rize )



Pekmezli Kabak Tarifi ( Rize )

Rize Valiliği

Büyük pekmez tavasında pekmez yapılacak şıra satlerce kaynatılır, buharlaşarak şıra siner ve tatlanmaya başlar Artık pekmez olması için yarım saat kadar bir zaman kalmıştır İşte o zaman daha önce beyaz tatlı kabağmdan hazırlanmış olan kabak felileri (Uzunluğuna kesilmiş bir kabağın ikiye üçe ayrılmış panalan) pekmez tavasına atılır Kabaldar tatlilaşmakta olan şıra ile birlikte pışer, giderek kahve rengi bir renk alarak tadlaşır Uzun saplı bir süzgeçle pekmez tavasmdan toplanır Sıcak veya soğuk olarak yenebilirler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.