Dondurma Pastası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurma Pastası TarifiDondurma Pastası Tarifi Malzemeler 2 poşet toz kremşanti (150 gr) 2 su bardağı soğuk süt 5-6 adet orta boy beze (pastanelerde hazır olarak satılır) Krokan 3-4 dilim konserve ananas (2 adet orta boy kivi, şeftali ya da kiraz da kullanabilirsiniz) 1 su bardağı ince çekilmiş fındık (veya badem içi) Süslemek için; Acıbadem kurabiyesi (bütün halindeki bezeler den de kullanabilirsiniz) Yapılışı Geniş bir kasenin içine kremşantiyi koyup, soğuk sütü ekleyin, mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika, katılaşıp kar gibi oluncaya dek çırpın Bezeleri iki avucunuzun arasında kırıp, iyice ufalayıp, kremşantinin içine katıp, karıştırın ve buzdolabına koyup, en az 30 dakika bekletin Bu arada konserve ananasları veya olgunlaşmış, soyulmuş kivileri tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın Dolaptan kremşantiyi çıkarıp, ananas, şeftali ya da kivileri katın Fındık veya bademleri ekleyip, iyice karıştırın Öte yandan yaklaşık 20-25 cm çapında, kenarları en az 15-20 santim yüksekliğindeki bir kalıbın içine (çukur cam veya porselen kasede olur) buzdolabı poşetinin kenarlarını açarak yerleştirin Hazırladığınız bu karışımı içine aktarıp, üzerini düzeltelim Derin dondurucuda en az 1 gece bekletin Çıkarıp, bir servis tabağına ters çevirin Kenarlarına acıbadem kurabiyelerini ya da bütün haldeki bezeleri dizip, dövülmüş krokanla süsleyin Dilimleyerek servise sunun
|
|
Dondurma Pastası Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurma Pastası Tarifi250 gr tereyağı 250 gr pudra şekeri 1 kutu krem şanti 2 su bardağı süt 2 su bardağı süt 2 yumurta 1 paket vanilya 1 paket bebe bisküvisi Biraz Damla çikolata Tereyağı önce beş dakika mikserle çırpılır, ardından pudra şekeri ilave edilir ve çırpmaya devam edilir, köpürene dek çırpılır Sonra içine yumurta ve vanilya eklenir çırpılmaya devam edilir Ayrı bir yerde iki bardak süt ile hazırlanan iki poşet krem şanti içine eklenerek çırpmaya devam edilir Bebe bisküvileri küçük küçük kırılır, evde olan meyvelerden içine eklenir minik bir şekilde doğranarak Damla çikolata da eklenip hazırlanan karışımın içine dökülerek tüm malzemeler karıştırlıp kalıba veya borcama dökülür, ardından buzluğa konulur
|
|
|
|