![]() |
Labneli Künefe Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Labneli Künefe TarifiLabneli Künefe Tarifi Orta boy fırın tepsisi için; 500 gr çiğ kadayıf 125 gr Pınar tereyağı 1 paket Pınar labne peynir Fıstık veya ceviz içi Şerbeti için 600 gr toz şeker 2,5 bardak su Çiğ kadayıfları ince ince keselim ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan tereyağını eritelim ve çiğ kadayıfı bununla harmanlayalım ![]() ![]() ![]() 600 gr şeker ve 2,5 bardak suyu tencerede orta ısıda kaynatalım ![]() PÜF NOKTASI: Şerbet kaynamaya başladıktan sonra en fazla 1,5, 2 dakika kaynatıp altını kapatalım ![]() Fırından çıkardığımız sıcak künefeye, sıcak şerbeti boca edelim ![]() ![]() Bu şekilde yapılan kadayıf asla şekerlenmz ve en az 2 3 gün tazeliğini korur ![]() |
![]() |
![]() |
|